Kerdoiv/" style="color:white;text-shadow: 0px 0px 5px #000;" >ONLINE KÉRDŐÍVREGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉSREGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉS ?>
KÖSZÖNTŐ
Tisztelt résztvevők!

Balatonfüred, a magyar tenger ékköve ma már nemcsak a kulturális programjairól, az Anna-bálról és a Kékszalagról híres, hanem az információs társadalom novemberben megrendezett legjelentősebb eseményéről is. Felnőtt korába lépett az Infotér Konferencia. A jubileumi ötödik évén túl az esemény kilép az Anna Grand patinás környezetéből, és megtölti a Balaton fővárosát programokkal, élettel és szakmai perspektívákkal.


Az Infotér Konferencia az évek alatt sok tekintetben átalakult. Ezek az apró változások mostanra beérettek arra, hogy elmondhassuk, az Infotér Konferencia mindenki konferenciája. Szakmai együttműködőként vonjuk be a legjelentősebb szervezeteket, intézményeket és meghatározó vállalkozásokat annak tudatában, hogy a témát érintően teljes képet csak így adhatunk. Új műfajokat teremtünk annak érdekében, hogy inspirációt adjunk a közigazgatási, vállalati és civili szereplőknek. A kibővített Infotér Konferenciára mintegy 1500 résztvevőt várunk, és ennek megfelelően növeljük a füredi szálláshelyek számát is.

A konferencián kiemelt szerepet kap a kormányzat új infokommunikációs irányvonala, amelyet az internetről szóló nemzeti konzultáció, az Európai Digitális Egységes Piac és a Digitális Nemzet Fejlesztési Program egysége alkot. Meghatározó tartalmi elem lesz az oktatás digitális forradalma, az eHealth és az e-Közigazgatás legújabb fejlesztései. Szó lesz ezek mellett a távközlési piac átalakulásáról, a hírközlés újraszabályozásáról, a kormányzati fejlesztéspolitikáról, a magyar startupokról, az infokommunikációs iparágfejlesztésről, a vállalkozásfejlesztésről, valamint a szak- és felnőttképzésről, az ágazatok infokommunikációs stratégiájáról, térinformatikáról, big datáról, felhőrendszerekről és open datáról. Minden témát átölel természetesen a gazdaság és társadalom teljes digitális transzformációja, a szemléletformálás és motiváció, és minden területen keressük az állami szerepvállalás lehetőségeit, a kormányzat, a vállalkozások és a civil szektor feladatait.

Sok szeretettel várjuk a 2015. évi Infotér Konferencián!

Soltész Attila
elnök
Informatika a Társadalomért Egyesület